torsdag 28 februari 2013

F E B R U A R I M O O D B O A R D






foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.se
 
Dags för ett nytt FABRIKEN inlägg och idag är det temat FEBRUARI MOODBOARD.
Mitt 'mood' är ganska likt januaris 'mood'.
Det som var viktigast för mig att få med var den starka längtan efter våren. Och visst har det varit underbart nu i några dagar när man har fått ta på sig sina solglasögon och ta härliga promenader i den värmande vårsolen, det finns hopp!
Garderoben har börjat fyllas på med lite vårplagg och här är en av mina favoritklänningar i skirt material med underbar pärlbrodyr, så mycket mig.
Pelargonerna börjar ta sig och de är sådär härligt krispigt gröna och ger lite liv i vårt annars ganska färglösa hem.
Och så var det det här med rosa...min favoritfärg om man bortser från vitt, grått och svart. Rosa nagellack från Chanel och rosiga kinder med Diors puffrouge.....

JAG ÄR HELT KLART REDO FÖR VÅREN...KOMSI KOMSI!

För fler modboards, kolla in FABRIKEN som idag kommer ge en massa inspiration.


onsdag 27 februari 2013

L Y C K O R I N G





Igår ville jag göra en lite mer minimalistisk ring. Ha gjort så många stora ringar och älskar just nu det lite mer diskreta. Efter lite sågande, hamrande och lödande blev det en liten lyckorring i form av en hästsko. 
Oj så lycklig jag kommer bli nu med denna på mitt finger  :)


söndag 24 februari 2013

D Ö C O O L



Min 4 åring tycker döskallar är coola, jag med. Denna hittade vi igår på Åhlens. En sparbössa som får pryda hans fönsterbräda. Rktigt snygg...så snygg att jag nästan vill ha den kvar i vardagsrummet :)


G O T T & B L A N D A T




På min handled idag.
Idag kände jag för silver...

- Gantklocka.
- Egendesignat och tillverkat armband ANGEL.
- Peacearmband från Gina tricot.

Tycker det är fint att blanda.

K A L A S M Y S







Åter igen söndag och dags för söndagsbilden på Fabriken. 
Idag har vi haft kalas för vår lille skrutt som fyller 1 år imorgon. Så finskjortan och flugan på, paketöppning och tårtkalas med släkten. Så himla mysigt.
Tänk vad ett år går fort, känns som om det var igår jag satt ute på södersidan och lapade sol och kände hur värkarna tilltog. Men nä, det var ett år sedan, galet vad tiden rinner iväg. Nu vill jag verkligen ha tillbaka det väder som vi hade för ett år sedan, vårvärme och sol!

Hoppas ni alla haft en skön helg!
För fler fina söndagsbilder, ta en titt in på FABRIKEN.


torsdag 21 februari 2013

T H I S I S M E









THIS IS ME - dagens tema på FABRIKEN.

JAG ÄLSKAR...

INREDNING - Jobbar med inredning och fortsätter tänka inredning hemma. Är besatt av inredningmagasin.
  
DESIGN  - Är utbildad designingenjör och går och ruvar på olika produktidéer. Fina produkter och förpackningar gör mig lite extra lycklig.

MODE - Har ofta med mig flera påsar hem från stan och kan konsten att shoppa mig lycklig.

SKÖNHET, SMINK/HÅR - Hobbystylist och frisör. Gala och bröllopssminkningar är extra roligt.

SILVERSMIDE - Tycker det är kul att löda och få lite skit under naglarna. Kul att kunna designa sitt eget smycke.

KONST - Målar gärna en tavla då och då när jag får tid till detta.

CHOKLAD - Skulle kunna leva på Polly, tänk vad gott!

MIN FAMILJ OCH VÄNNER - Jag är väldigt social och älskar att umgås med familj och vänner.

Jag är helt enkelt en person som mår bra när jag få vara KREATIV, då känner jag att jag blommar ut och det riktigt kliar i mina fingrar!

(Kanske jag ska spela in en skiva också...tyckte jag fick till ett snyggt omslag till skivan ovan, lite 80-tal över den ha ha)

Jag är nyfiken på er, vilka är ni som läser min blogg, tell me!

Gå in och läs fler 'This is me' på FABRIKEN.



söndag 17 februari 2013

T R Y F F E L






Här kommer mitt bidrag till söndagsbilden i FABRIKEN
Idag har jag varit en liten sväng i tryffelhimmelen.
Världens godaste tryffel hittar ni, tro det eller ej, på Lagerhaus. Den håller verkligen vad den lovar, LOVE AT FIRST BITE! Sjukt god...jag kommer med all säkerhet att besöka Lagerhaus snart igen. Söt husformad förpackning också. 


L I T E N Y TT L J U S I V Å R T H U S


 
Äntligen har vi köpt denna fina Worklamp från Design House. Beställde den först i guld och den var restad så jag har väntat på den sedan i december. När jag väl fick hem min kära guldlampan gjorde den sig inte alls så bra i vårt vardagsrum som jag hade hoppats på. Det skar sig med guld mot våra eames stolar som har underrede i silver. Så det var bara att traska ner till Design House och byta till silver och nu är vi nöjda. Tycker den är så fin att ha liggande.


V I L L H A . . .


Marc Jacobs

Vill ha denna fina väska från Marc By Marc Jacobs. 
Fin i grått skinn tycker jag.



lördag 16 februari 2013

L I T E C H A N E L




Idag unnade jag mig lite CHANEL, ett nytt nagellack. Bara förpackningen gör mig glad :)
Färgen May är väldigt söt och väldigt rosa....fin till våren. Och ja, lite gladare blir man av att titta på sina naglar när de är rosa. Nu återstår det att ta hand om de vinternariga händerna också. Köpte en ny handkräm i veckan som var superbra. Återkommer med detta tips.

Hoppas ni har en skön lördag!


N Y F A V O R I T



Ny favorit i garderoben. En spetstunika från H&M.


torsdag 14 februari 2013

F Ä R G T E M A - F A B R I K E N






Idag är det temat FÄRGTMA som gäller i FABRIKEN
Vårt hem består av vitt vitt vitt, grått grått grått, svart svart svart och lite accentfärger här och där.
Här kommer et litet smakprov av färger från vårt hem.

Har nu suttit länge och försök att få bilderna i en annan storlek, men det här bloggprogrammet strular ju så. När jag vill ha bilderna lite mer rektangulära (brukar ju annars ha dem kadratiska) så blir de så himla små. Har testat och göra om dem i storlek men det hjälper inte. Synd tycker jag, hade velat ha bilderna lite större. Är det någon som vet hur man löser det problemet tar jag tacksamt emot tips!


A L L A H J Ä R T A N S D A G





Hoppas ni alla har haft en bra alla hjärtans dag.
Min 4 åring tyckte det smakade lite extra gott med rostade mackor i form av hjärtan.

tisdag 12 februari 2013

S V A R T G R Å T T V I T T






Jag är fortfarande inte tipp topp varav jag ligger lite lågt med bloggandet. Hoppas piggna på mig snart så jag kan komma igång lite bättre med inläggen. Så länge blir det lite enklare inlägg av denna varianten, några foton från vårt hem tagna med mobilen i kvällsmörkret.


måndag 11 februari 2013

I N S P I R A T I O N



Foto: Kia Lewfander Stylist: Hanna Wessman  

Är dålig på att uppdatera bloggen just nu, ber om ursäkt för det...ni som väl hittat in här på min sida vill jag ju ha kvar :)
Har åkt på någon släng av magsjuka eller liknande och magen hittar inte sin balans efter detta...så sålänge blir det lite inspirationsbilder och de är ju så mycket snyggare än mina foton så det är väl bra att jag är lite krasslig så det kommer lite fräscha bilder här på bloggen, ha ha. 

Så här vill jag ha det här hemma, supersnyggt! Man blir alltid lika inspirerad av Hanna Wessman som ni hittar på HANNASROOM.


Ä N T L I G E N


foto från http://hannasroom.com/

Äntligen ska jag och några vänner iväg på spa över en helg. Det ska bli så skönt att få komma iväg och unna sig lite spalyx med behandlingar, träning, god mat & dryck och sist men inte minst....få sova en hel natt utan att något barn väcker en. Välbehövligt då jag kanske sovit fem hela nätter på fyra år..sjukt. 
Längtar till mars...


torsdag 7 februari 2013

N Y T A V L A P Å G









Idag har jag börja skissa på en ny tavla. Älskar att sitta i vår veranda och få gå loss med pennorna och penslarna. Jag måste verkligen komma igång mer med målningen, mår så bra när jag får gå in i min kreativa bubbla...får sådan energi av det. Återkommer med slutresultatet, förhoppningsvis de närmaste dagarna.

Vet ni vad, imorgon är det fredag, tjiiiihoo!. Konstigt det där, fastän man är mammaledig är det ändå en speciell känsla när det väl är fredag..man har hela helgen framför sig med familjen och vänner, härligt!
Ha det gott alla fina läsare.


Å T E R A N V Ä N D N I N G - F A B R I K E N









Idag är temat återanvändning eller återbruk på FABRIKEN. Har en hel del återanvända saker här hemma och här kommer ett axplock utav dem. Tycker det är så härligt med blandningen av gammalt och nytt och älskar att ta in återbrukade detaljer i hemmet.
En gammal byxgalge och ett gammalt fint tidningsomslag får ofta agera konstverk i vårt hem.
Barnmatsburk har blivit sminkborstburk.
Gamla konservburkar blir superfina pennställ.
Och sist en gammal pepparkaksburk som jag hittat på loppis och numera har knäckebröd i och ett gammalt fat som jag använder flitigt både till vardags och fest.

Sugen på fler återanvändningstips, kika in på FABRIKEN.


onsdag 6 februari 2013

N Y R I N G









Igår kväll var jag i silversmedjan och gjorde en ny ring. Har haft uppehåll ett tag och ville börja med något enkelt och så blev det en 'cross' ring. Det är så skönt att åka till silversmedjan och få vara lite kreativ och få jobba med händerna. Här ser ni lite bilder från gårdagen och resultatet , ringen gör sig inte så bra på en torr och vinterblek hand...men till sommarbrun hand kommer den bli fin.