torsdag 23 maj 2013

A L T A N E N
foto: Sofia A, fialinsstil.blogspot.com

Uteliv, dagens tema i FABRIKEN

Bjuder idag på lite bilder från vår altan. Vi har inte riktigt hunnit fixa till altanen med växter och piff än. Längtar efter att mitt fikonträd ska slå ut, de där pinnarna är inte särskilt fina. Behöver lite mer grönska, ser lite livlöst ut just nu...men lite rosa fick jag in i form av en liten äppelblomma, så söt.

Nu längtar jag efter grillkvällar och massa altanhäng med familjen och goda vänner. Sommarvärmen får hemskt gärna komma tillbaka igen och stanna heeeela sommaren.

21 kommentarer:

 1. Ser så härligt ut! Ser framför mig en massa trevliga middagar vid bordet och lite softa stunder i sofforna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är precis så vi använder altanen.
   Nu är det ju tyvärr vädret som det hänger på...låt oss få hänga mycket här i sommar och låt det regna i höst istället :)

   Radera
 2. Vilken underbar altan ni har!
  Pergolan ... mmm ...

  Och den där äppelblomsbilden, så vacker!

  SvaraRadera
 3. Riktigt snyggt - jag gillar verkligen det härliga bordet, var kan man hitta det eller är det egentillverkat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har köpt underredet men tillverkat betongskivan själva.

   Radera
  2. Verkligen supersnyggt bord :D
   Har försökt gjuta i betong men jag lyckas alltid få med luftbubblor och hål. Har du några bra tips på hur man undviker det? :D

   Radera
  3. Vår första skiva ( matbordet) blev det mkt porer i men jag tycker nu i efterhand att det är ganska fint och se lite mer naturligt ut.
   Men tips. Kör med något som vibrerar betongen efter ni lagt i betongen eller knacka en himla massa runt om formen så mkt ni bara orkar :)
   Vi har gjutit i en form av formplywood silikon i alla hörn och kanter. Tror att bästa betongen för sådana här projekt är expanderbetong. Men om jag ska vara ärlig har jag mest sagt hur det ska se ut och själva hantverket har jag inte tagit lika stor del i.
   Lycka till!

   Radera
 4. Vilken uteplats. Och trädgård! Gillar er sittgrupp med de vita öarna och sofforna, har ni snickrat själva? Himla fint! =) /Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Missade visst att svara i svarsfältet men du hittar svaret nedan ;)

   Radera
 5. Ja, jag har ritat dem och min man och min pappa har snickrat ihop dem. Vi är jättenöjda med dem. Vi letade länge efter den perfekta sittgruppen ute i alla butiker som säljer utemöbler men hittade verkligen inget som tilltalades oss....så då började jag skissa och det är ju så kul att ha något som ingen annan har :) Kul att du gillar dem! Kram

  SvaraRadera
 6. Otroligt fin altan! Måste via upp för maken för inspiration kring vår blivande pergola :) Kan bara tänka mig hur mysigt det är när lamporna lyser på kvällen också!

  Ps. Min väska, finns länk till den på bloggen nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Annica....på kvällen blir det riktigt mysigt med lamporna som hänger i pergolan. Först testade vi att hänga den som en slinga i pergolan men då såg det ut som en stor dansbana...och vi är inte beredda att arrangera dansbana varje vecka. Bara när vi har fest ;)

   Radera
 7. Hittade till din fina blogg när jag googlade på pergola med tak. Jag har redan en pergola - i trädgården, men tycker att er lösning med pergolan på trädäcket är toppen! Så praktiskt att pergolan inte står kloss mot fasade så den stjäl ljus för innemiljön. Bra tänkt!
  Vårt trädäck liknar ert mycket både storleksmässigt och formmässigt och jag tror att vi kanske också skulle kunna få plats med en pergola där. Det jag undrar över är i vilket väderstreck ni har trädäcket? Eller enklare kanske. Var får ni först sol på trädäcket under dagen? Jag känner att man inte vill ha solen "in i" pergolan mitt på dagen...

  Hit kommer jag fler gånger!
  Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tamara! Kul att du hittat in till min blogg :)
   Vi har altanen i väderstreck söder och väster så vi har sol hela dagen på pergolan. Vi har en segelduk vi fäster upp under den ibland och så använder vi oss av vårt stora parasoll för att skydda oss mot den stekande solen när vi äter under pergolan en het sommardag. Svårt det där att få lagom sol och lagom med skugga.
   Ha en härlig helg!

   Radera
 8. Hej
  Vi bygger nytt hus som ska stå klart i sommar och vi är ute och söker inspiration. Ni har verkligen fin uteplats!
  Jag undrar om du skulle kunna svara på tre frågor.
  Hur långt är det mellan de höga pelarna i Pergolan?
  Har Ni oljat in virket på Pergolan och altanen på något sätt eller är det naturligt färgförändrat? Vi är ute efter den silvergråa färgen.
  Vad är det för träd ni har "inbyggt" i altanen? Upplever ni det bra, mycket löv som faller osv?
  Vi blir jätte tacksamma om du kan svara på våra frågor!
  Du har för övrigt en väldigt fin blogg också!!
  //Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra! Spännande med husbygge! Måttet får jag återkomma om.
   Hela altandäcket är i sibirisk lärk som fått gråna naturligt. Har aldrig behandlat det. Tog ca ett år att gråna. Pergolan är i tryckt virke. I hålet har vi planterat ett siöverpäronträd och är supernöjda med det. Det är fint och har ganska små blad så bladfällningen är inga problem utan man lätt kan borsta bort det som inte på naturlig väg har blåst bort. Tack för dina fina ord, kul att du gillar min blogg :) / Sofia

   Radera
 9. Hej Sofia!
  Vilken härlig blogg du har! Hittade hit när jag letade inspiration till vårt pergola-projekt.
  Eftersom vi ska bygga den på vår altan på västkusten vill vi bygga en pergola i ren och enkel design som passar in i naturen där. Bilderna jag hittat har antingen visat väldigt utsmyckade konstruktioner eller strama, supermoderna... Men så hittade jag er! :) Precis så som vi tänkt oss vår pergola! Och med krokar för att hänga upp segelduk/solskydd. Perfekt! :D

  Försöker se infästningarna på bilderna och uppskatta ungefärliga avstånd, men bilderna är inte tillräckligt detaljerade för mina nyfikna ögon ;) Har du möjlighet att hjälpa mig med mer information så vore jag väldigt tacksam!

  Ha en underbar sommar!
  /Helena

  SvaraRadera
 10. Hej Sofia,

  Gillar verkligen er pergola på altanen och är inne på att bygga en likadan. Ni har möjligen inte ritning eller måtten på på virket lätt tillgängligt att dela med er av? Skulle vara toppen.

  //Mattias

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA...JAG BLIR SÅ GLAD OM DU SKRIVER EN RAD!