tisdag 28 maj 2013

F I K O N T R Ä D
foto: Sofia A, fialinsstl.blogspot.se

För några veckor sedan var vi på en handelsträdgård och jag som länge hade letat efter fikonträd sprang, till min stora lycka, äntligen på ett fikonträd. Eller träd...jag vet inte om jag kan kalla det träd...det var två pinnar som stack upp ur en kruka. Men det var i alla fall ett fikonträd och personalen sa att det snart kommer att växa ut blad, det är så här de ser ut så här års. Lycklig åkte jag hem med mitt fikonträd och planterade det i en kruka på altanen. Några blad har jag ännu inte sett, det står fortfarande en kruka med två pinnar på vår altan, ser ganska trist ut men jag hoppas att vi får ett stort och fint fikonträd till sensommaren. 
I min väntan tog jag och köpte ett fikonträd att ha inne istället, ett 'färdigt' med blad och allt. Så mycket snyggare!

Hade ingen kruka hemma, men en plastpåse, lite papper och en tejpsnutt funkar ju så länge.

5 kommentarer:

 1. Kul att både ha ett träd att vänta på och ett redan färdigt!
  Vart hittade du trädet förresten, finns de på de stora kedjorna nu kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte mitt i en liten blomsterhandel här i Jkpg. kanske inte billigast men det var så fint att jag inte kunde låta bli :)
   Men när jag i våras frågade om fikonträd på Blomsterlandet sa de att de skulle få in det i maj. Så ta en titt på kedjorna de har säkert fått in fikonträd de med nu.

   Kram Sofia

   Radera
  2. Hej! Tack för en inspirerande blogg!! Bor i Jönköping och har länge varit ute efter ett fikonträd! Har du möjligtvis köpt det här?:) kram Hanna

   Radera
  3. Hej Hanna! Kul att du gillar min lilla blogg.
   Ja jag har köpt trädet på Blomstermagasinet. Hon hade bara några enstaka kvar i helgen så skynda dig dit och så hoppas jag att hon har kvar ett fikonträd till dig.
   Kram Sofia

   Radera
 2. Jättefint med fikonträdet!!

  Kör själv med pappkruka, men den lilla tejpbiten gav ju detdär lilla extra! Finfint!

  Kram Nina

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA...JAG BLIR SÅ GLAD OM DU SKRIVER EN RAD!